الکتروموتور ضد انفجار چیست؟
الکتروموتور ضد انفجار (EXPLOSION PROOF ELECTRIC MOTOR) که به آن الکتروموتور EX، الکتروموتور ضد جرقه، موتور ضد انفجار و الکتروموتور ضد حریق می گویند، برای کار در محیطهایی طراحی شده است که خطر بالقوهی انفجار و اشتعال مواد وجود دارد. این انفجار میتواند مستقیماً بهوسیلهی خود موتور از طریق ایراد در قطعات الکتریکی و یا به روش غیرمستقیم گرم شدن مواد موجود در محیط اطراف ایجاد شود. در این موتورها الزامات طراحی ویژهای در نظر گرفته شدهاند تا عواملی که باعث آتشسوزی میشود، از بین بروند.
عملکرد الکتروموتور ضد انفجار:
برای پیشگیری از حوادث باید تجهیزات مخصوصی انتخاب شوند. یکی از مهمترین تجهیزاتی که ممکن است دچار حادثه شود، الکتروموتور است که مخصوصاً در صنایع نفت، گاز، مواد شیمیایی، پتروشیمی و معدن استفادهی زیادی دارد. بسیاری از الکتروموتورها میتوانند بهوسیلهی یکی از دو عامل زیر باعث ایجاد انفجار شوند:
- سطح الکتروموتور در طی کار تا حدی داغ میشود که باعث شعلهور شدن بخار، گاز یا ذرات قابل اشتعال در محیط شود.
- یک جرقه به دلیل ایراد در الکتروموتور مانند از بین رفتن بخشی از عایق سیمپیچ یا اشکال در منبع تغذیه باعث شعلهور شدن یک مادهی مجاور شود.
الکتروموتور ضد انفجار در کاربردهای صنعتی که موادی با قابلیت احتراق و نفوذ بالا وجود دارند، موردنیاز میباشد. ضد انفجار بودن بدین معنی نیست که الکتروموتور هرگز منفجر نمیشود یا اینکه از انفجارهای خارجی در امان است؛ بلکه معنی آن این است که الکتروموتور دارای امکانات و ویژگیهایی است که باعث جلوگیری از شعلهور شدن مواد خارجی قابل احتراق بهوسیلهی انفجار داخلی میشود.
(الکتروموتور محیط های خطرناک WEG)
الکتروموتورهایی که دارای استاندار UL برای ضد انفجار بودن هستند، بهوسیلهی صفحهای که به جدار خارجی چسبیده شده، قابلشناسایی هستند. این صفحه مشخص میکند که یک الکتروموتور ضد جرقه از چه کلاسی بوده و و دارای چه سری است. برای اینکه یک الکتروموتور، معیارهای استاندار UL را بگذراند، سازندگان اطلاعات نقطهی عملکرد که انتظار میرود الکتروموتور در آن نقطه کار کند را به UL ارسال میکنند.
این اطلاعات مواردی مانند دور، گشتاور، توان، فرکانس و توصیف مشخصات محرک با فرکانس متغیر (در صورت استفاده) را شامل میشود. UL یک تست مخرب را ترتیب میدهد تا مطمئن شود که معیارهای مربوط، صادق هستند.
در شرایطی که ممکن است بار موتور القائی تغییر کند، اغلب، کنترلر محرک با فرکانس متغیر (VFD) به کار میروند. VFD سرعت یک موتور را با تغییر فرکانس ثابت ولتاژ منبع به فرکانس متغیر، کنترل میکند. استفاده از این محرکها بازده سیستم را افزایش داده و کنترل فرایند را راحتتر میکنند اما VFD میتواند باعث افزایش بیشتر گرمای موتور شود که این مسئله باید در صورت استفاده از آن در محلی که خطرات احتمالی وجود دارد، در نظر گرفته شود.
یکی از مکانیسمهایی که VFD میتواند باعث افزایش گرمای موتور شود، جریان هارمونیک است. این محرک، جریان و ولتاژ سینوسی ورودی را دریافت کرده و هارمونیهایی با فرکانس بالاتر تولید میکند. این هارمونیها میتوانند جریان کلی مصرفی موتور را افزایش دهند اما این افزایش جریان باعث افزایش گشتاور شفت خروجی نمیشود؛ پس درنتیجه افزایش جریان ناشی از هارمونی با فرکانس بالا باعث افزایش تولید گرما خواهد شد.
یکی دیگر از مکانیسمهایی که VFD باعث افزایش گرمای موتور میشود، کاهش سرعت دوران شفت است. زمانی که سرعت موتور کاهش مییابد، هوای کمتری وارد آن شده و درنتیجه ظرفیت خنککاری نیز کاهش مییابد؛ بنابراین با کاهش سرعت موتور، دمای آن نیز بالاتر خواهد رفت.
طبقه بندی الکتروموتور EX:
همانطور که در بخش قبل اشاره شد، معتبرترین سازمان طبقهبندی الکتروموتور ضد انفجار، UL است که استانداردهای آن در بسیاری از کشورها استفاده میشود. در ادامه طبقهبندی این سازمان برای الکتروموتورهای مختلف را بررسی میکنیم.
بیشتر بخوانید: انواع موتور کولر
1-کلاس 1، سری 1:
طراحی این سری از الکتروموتورها کاملاً بهصورت ضد انفجار بوده و باید هنگام ساخت، نشان ضد انفجار روی آنها حک شود. مکانهای کلاس 1 دارای بخار و گازهای قابل اشتعال هستند. سری 1 نیز به مکانهایی اشاره دارد که مواد قابل اشتعال در طی عملکرد معمول تجهیزات وجود دارند.
این الکتروموتورها در حالی کار میکنند که فرض میشود بخار و گازهای قابل اشتعال میتوانند به داخل بدنهی آن نفوذ کنند و در حقیقت، در طراحی تصور میشود که بهمرورزمان، هوای داخل بدنهی الکتروموتور ضد انفجار پر از این گازها خواهد شد؛ بنابراین اصلیترین هدف طراحی، جلوگیری از ایجاد اشکال (خرابی داخلی الکتروموتور) است. با توجه به توضیحات دادهشده، این الکتروموتورها باید سختگیرانهترین استانداردهای طراحی الکتروموتور ضد جرقه را ارضا کنند که این استانداردها عبارتاند از:
-
- محفظه باید توانایی مقاومت و مهار انفجار داخلی را داشته باشد.
- باید راههای خروجی شعله وجود داشته باشند که بتوانند انرژی شعلهها را گرفته و اجازهی فرار از محفظه برای گازهای داغ را فراهم کنند.
- هیچ سطحی نباید وجود داشته باشد که دمای آن بالاتر از دمای اشتعال خودکار بخار یا گازهای موجود باشد.
2- کلاس 1، سری 2 :
مکانهای سری 2 شامل شرایطی است که بخار و گازهای محیطی قابل اشتعال تنها در صورت بروز ایراد در تجهیزات وجود دارند. به دلیل اینکه دو عامل ایراد در الکتروموتور EX و وجود منبع اشتعالپذیر باید برای ایجاد انفجار بهصورت همزمان وجود داشته باشند، مشخصات طراحی الکتروموتورها برای سری 2 نیز سختگیرانه هستند اما میزان آن نسبت به سری 1 کمتر است.
در صورت انتخاب سری 1 برای محیطی که درواقع جزو دستهبندی سری 2 محسوب میشود، باوجوداینکه ضریب اطمینان بالایی برای سیستم فراهم میشود، هزینهی اولیه به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. مهمترین هدفهای طراحی برای الکتروموتورهای کلاس 1 و سری 2، پایینتر ماندن دمای سطح بدنه از دمای اشتعال خودکار بخار و گازهای موجود و عدم ایجاد جرقه در قطعاتی مانند براشها و کلیدها است.
-
گروههای کلاس 1: مواد مختلف بر اساس فشار انفجار و دمای اشتعال به گروههای مختلف تقسیم میشوند که عبارتاند از:
- گروه A: استیلن
- گروه B: بوتادین، اتیلن اکسید، هیدروژن
- گروه C: استالدهید، سیکلوپروپان، دی اتیل اتر، اتیلن، ایزوپرن
- گروه D: استون، آمونیاک، بنزن، بوتان، اتان، اتانول، بنزین، متان، پروپان، استایرن
3- کلاس 2:
مکانهای کلاس 2 حاوی ذرات قابل اشتعال بوده و رویکرد پیشگیری از انفجار در این کلاس، متفاوت از کلاس 1 است؛ زیرا جلوگیری از ورود گاز به درون بدنهی الکتروموتور ضد انفجار تقریباً غیرممکن است اما میتوان از داخل شدن ذرات جامد جلوگیری کرد.
هدف از طراحی الکتروموتورهای کلاس 2، جلوگیری از برخورد ذرات قابل اشتعال با منبع اشتعال است؛ بنابراین دمای محفظهی الکتروموتور ضد حریق و قطعات آن نباید از دمای اشتعال خودکار ذرات موجود فراتر روند و این شرط باید تحت هر شرایطی صادق باشد؛ حتی درصورتیکه لایهای ضخیم از ذرات قابل اشتعال روی اجزای الکتروموتور قرار گرفته باشد.
مکانهای سری 1 شامل شرایطی است که ذرات جامد در شرایط عادی عملکرد وجود دارند اما مکانهای سری 2 شامل شرایطی است که تنها در صورت بروز خطا در مجموعه، انتظار وجود ذرات قابل اشتعال وجود دارد.
-
گروههای کلاس 2:
- گروه E: آلومینیوم، برنز، کروم، منیزیم، تیتانیوم، زینک
- گروه F: ذغالسنگ
- گروه G: ذرت، نایلون، پلیاتیلن، شکر، گندم، آرد گندم
4- کلاس 3:
این کلاس شامل مکانهایی میشود که دارای برادههای قابل اشتعال هستند. این برادهها سنگینتر از آن هستند که در هوا شناور بمانند و روی سطوح مینشینند. اگر این برادهها در قسمتهایی از الکتروموتور ضد انفجار که دمای بالایی دارند، جمع شوند، شعلهور خواهند شد. این کلاس نسبت به کلاسهای 1 و 2 کمتر در مکانهای پرخطر فرآیندهای شیمیایی دیده میشود.
انتخاب الکتروموتور ضد جرقه:
انتخاب یک الکتروموتور ضد جرقه در محلی که خطرات مختلفی مانند خطر اشتعال مواد وجود دارد، تنها با استفاده از منحنی الکتروموتور انجام نمیشود. در ادامه، نکاتی که برای انتخاب یک الکتروموتور امن موردنیاز است، بررسی میشوند.
(موتور ضد انفجار زیمنس)
-
طبقهبندی محیط خطرناک:
زمانی که قرار است یک الکتروموتور در محیطی که دارای خطرات بالقوه است، کار کند، مشخص کردن کلاس، سری و گروه، وظیفهی کاربر است. البته مشخص کردن دقیق شرایط، همیشه آسان نبوده و گاهی با چالشهایی همراه است اما با استفاده از اطلاعات بیانشده در بخش قبل، میتوان این کار را انجام داد.
-
برنامهریزی پیشگیرانه:
تنها به خاطر اینکه خطرات محیط را میتوان با استفاده از کد کلاس، سری و گروه بیان کرد، دلیل بر این نمیشود که الکتروموتوری دقیقاً با شرایط مشخصشده وجود دارد که تمام نیازهای استفاده را برطرف میکند. برای مثال، الکتروموتورهای گروه A بهراحتی پیدا نمیشوند؛ زیرا کاربردهایی که باعث ضرورت استفاده از این نوع الکتروموتور شود، بسیار نادر هستند. در چنین مواردی باید با متخصصین این حوزه مشورت کنید تا مناسبترین الکتروموتوری که ازلحاظ کاربرد، ویژگیهای مشابه کلاس، گروه و کاربرد موردنظر را دارد، انتخاب کنید.
-
الکتروموتوری که شرایطی بسیار سختتر از کاربرد را تحمل میکند، انتخاب نکنید:
از انتخاب کلاس 1 برای تمام محیطها اجتناب کنید. الکتروموتورهایی که حداقلهای موردنیاز برای کلاس 1 و سری 2 را دارند، میتوانند هزینهی بسیار بیشتری از سایر الکتروموتورها داشته باشند. همین نکته در رابطه با الکتروموتورهای کلاس 2 و سری 2 نیز صدق میکند.
-
امنیت باید مهمترین معیار در انتخاب الکتروموتورهای ضد انفجار باشد:
درک مفاهیم کلاسها و سریهای مختلف و نیازهای طراحی هر دسته برای الکتروموتورها ضروری است. این دانش، اجازهی انتخاب مناسبترین و بیخطرترین الکتروموتور را برای کاربرد شما فراهم میکند.
-
استفاده از موتور های مخصوص:
موتورهایی که برای کار همراه با VFD و در سرعتهای مختلف طراحی شدهاند، موتورهای مخصوص اینورتر نامیده میشوند. این موتورهای میتوانند اعوجاج سیگنال و سرعت دورانی پایین را بدون گرم شدن تحمل کنند. انتخاب یک موتور با سرعت متغیر بهسادگی انتخاب موتور با سرعت ثابت نیست که در کلاسهای 1، 2 و 3 طبقهبندی شدند.
تمام کلاسها، سریها و گروهها تنها در مواردی کاربرد دارند که سرعت موتور ثابت باشد. برای موتور با سرعت متغیر و VFD، نیاز به استانداردها و نشانههای جداگانهای است و این نشانهها باید بهصورت جداگانه در پلاک موتور ثبت شوند.
بهطور مثال برای یک موتور که پلاک اصلی آن کلاس 1، سری 2 و گروه B، C و D با کد TA3 را نشان میدهد، طبق جدول استاندارهای مربوطه، این موتور به شرطی که با سرعت ثابت کار کند، حداکثر دمای سطح 180 درجهی سلسیوس را تجربه خواهد کرد. همین موتور برای کار با VFD نیز مناسب است و محرک آن از نوع PWM است.
در پلاک ثانویه، همان کلاس 1، سری 2 و گروه B، C و D ثبت شده اما کد TA2 وجود دارد؛ بنابراین این موتور هنگام کار به همراه VFD، حداکثر دمای سطح 280 درجهی سلسیوس را تجربه میکند. اگر همین موتور در محیطی قرار گیرد که شامل مواد گروه D باشد، دمای سطح زمانی که سرعت آن متغیر است، برای ایجاد انفجار کافی است و در این محیط تنها باید بهصورت سرعت ثابت به کار گرفته شود.
اجزا الکتروموتور ضد انفجار:
بیشتر بخوانید: الکتروموتور دریایی چیست؟
1- پلاکهای برنجی و فولادی نصبشده روی موتور، استاندارد، کدبندی، کلاس، گروه و دستهی مربوط را نشان میدهند و تمام اطلاعات مهم از جمل مدل، توان، ولتاژ، جریان و سرعت نامی روی آنها حک شده است.
2- سازهی قاب مقاوم در برابر فشار انفجار داخلی و نگهداشتن دمای سطح خارجی زیر دمای اشتعال مواد موجود در محیط
3- استاتور
4- روتور که برای جلوگیری از خوردگی، با مواد مخصوص پوشش داده شده و معمولاً از جنس آلومینیوم است تا وزن کمتری داشته باشد. همچنین هر چه دقت ساخت روتور بالا باشد، طول عمر و مدتزمان سرویس موتور بیشتر خواهد بود.
5- هر چه فضای پشت موتور طولانیتر باشد، طول مسیر شعلهها در صورت ایجاد انفجار بیشتر خواهد بود. همچنین سازهی پشتی محکم میتواند باعث افزایش توان موتور در مقابل فشار حاصل از انفجار شود.
6- صفحهی پشتی و پوشش فن که معمولاً از جنس چدن ساخته میشود اما از آلومینیوم ریختهگری شده به همراه یاتاقانهای فولادی نیز استفاده میشود.
7- یاتاقان پشتی موتور. هرچه تلورانسهای سطح داخلی و شفت، پایینتر باشند، موتور در مقابل شعلهها ایمنتر بوده و از ورود هرگونه آلودگی به داخل روتور و استاتور جلوگیری میشود.
8- نگهدارندهی یاتاقانها که این امکان را میدهد تا موتور بهصورت عمودی کار کند.
9- طراحی بهتر سیمپیچهای الکتریکی که افزایش دمای پایینی دارند، دمای بدنه را کاهش داده و حتی در شرایطی که لایهای از غبار روی موتور نشسته و امکان تبادل گرما بهراحتی ممکن نیست، طول عمر بیشتری برای موتور به همراه دارد.
10- سوراخهای مخصوص نصب موتور روی سطح صلب
11- اتصالات الکتریکی
12- معمولاً در برخی از موتورها از ترموستاتهایی استفاده میشود تا در صورت افزایش دمای بیشتر از حد مجاز، موتور متوقف شده و از بروز انفجار جلوگیری شود.
13- جعبهی ضد انفجار که اتصالات الکتریکی، داخل آن قرار دارند.
14- فن خنککاری
15- پوشش فن که برای خنککاری حداکثر طراحی شده است.
نصب و استفاده از الکتروموتور ضد حریق:
الکتروموتور ضد انفجار باید با استفاده از مهرههای چشمی و بندهای مخصوص بلند کردن جابجا شود. هرگز زمانی که تجهیزات جانبی به الکتروموتور متصل است، آن را با این روش بلند نکنید. همچنین موتور را از شفت و یا پوشش بدنه بلند نکنید. برای جلوگیری از چگالش داخل موتور، قبل از همدما شدن آن با دمای اتاق، بستهبندی اولیه را باز نکنید (دمای اتاق همان دمایی است که قرار است موتور در آن دما کار کند).
بستهبندی اولیه عایقی دارد که از تغییر دمای موتور هنگام حملونقل و انبار کردن جلوگیری میکند. اگر موتور به تجهیزاتی مانند پمپ و کمپرسور متصل بوده و امکان جداسازی آن وجود ندارد، برای جابجایی باید از زنجیری استفاده کرد که دور پایهی موتور قرار گرفته است.
اتصالات الکتریکی موتور ضد انفجار دارای استانداردها و الزامات خاصی است که با توجه به کلاس و گروه موتور، میتوان اطلاعات موردنیاز را در دستورالعملهای سازنده پیدا کرد. همچنین از سازگار بودن محیط استفادهی الکتروموتور با طراحی بدنه و قطعات آن اطمینان حاصل کنید. تهویهی مناسب موتور نیز ازجمله نکاتی است که برای کارکرد صحیح و طول عمر طولانی آن باید رعایت شود.
سطحی که موتور روی آن نصب میشود باید بهاندازهی کافی صلب باشد تا ارتعاش موتور به حداقل برسد. همچنین بار و شفت موتور باید کاملاً باهم تراز باشند. در غیر این صورت، میزان ارتعاش افزایش یافته و یاتاقانها آسیب میبینند.
قبل از اولین استفاده از الکتروموتور EX، باید مواردی بررسی شوند. ابتدا بررسی کنید تا موتور و تمام تجهیزات متصل، خاموش باشند و همچنین شفت موتور باید جدا از بار بوده و نباید باعث دوران موتور شود. موارد زیر را برای اطمینان از کارکرد و استفادهی صحیح موتور، بررسی کنید.
1- مطمئن شوید که اتصالات مکانیکی ازجمله تمام پیچها و مهرهها محکم هستند.
2- اگر زمان زیادی از کار کردن موتور گذشته، عایق سیمپیچها را بررسی کنید.
3- تمام اتصالات الکتریکی را بررسی کنید تا پایانهها، فاصلهها، مقاومت و رسانایی الکتریکی در وضعیت خوبی باشند.
4- ممکن است سازندهی موتور برای انتقال ایمن و آسان از اتصالات موقتی در اطراف شفت استفاده کرده باشد که باید قبل از شروع به کار، جدا شوند.
5- با دست، شفت موتور را بچرخانید تا از روان بودن آن، اطمینان حاصل کنید.
6- تمام پنلها و پوششهایی که هنگام نصب، جدا شده بودند را دوباره متصل کنید.
7- برای زمان کوتاهی اتصالات الکتریکی موتور را وصل کرده و جهت دوران را بررسی کنید.
8- اگر جهت دوران موتور اشتباه است، اتصالات الکتریکی را قطع کرده و دوباره بهصورت صحیح وصل کنید. قبل از رد شدن از این مرحله، دوباره جهت دوران موتور را بررسی کنید.
9- موتور را روشن کنید. عملکرد عادی موتور باید روان و بدون ارتعاش و صدای بالا باشد.
10- پس از یک ساعت کار، اتصالات الکتریکی را قطع و بار را به شفت موتور، متصل کنید. حتماً تمام محافظهای کوپلینگ و سیستمهای محافظ را نصب کنید. همچنین از تهویهی مناسب موتور مطمئن شوید.
11- اگر محفظهی موتور بهصورت کامل بسته است (بهطور مثال موتورهای ضدآب) توصیه میشود که در صورت وجود درگاههای جمعآوری آب چگالیده که در سمت پایین موتور قرار دارند، این درگاهها جدا شوند.
نگهداری از موتور ضد انفجار:
اکثر موتورها توسط سازندگان روغنکاری میشوند و آمادهی استفاده هستند اما توصیه میشود که قبل از اولین استفاده، یاتاقانها دوباره روغنکاری شوند. برخی از موتورهایی که دارای یاتاقان بدون محافظ یا آببندی شده هستند، نیاز به روغنکاری ندارند؛ بنابراین این موتورها در صورت استفادهی صحیح، نیاز به مراقبت نخواهند داشت.
بازهی زمانی تعویض روغن یاتاقانها وابسته به نوع روغن مورد استفاده، دمای محیط و نوع عملکرد موتور است. توصیه میشود از روغنهای لیتیومی باکیفیت استفاده شود.
بیشتر بخوانید: عیب یابی و تعمیر موتور دو سرعته
عیب یابی و تعمیر موتور ضد انفجار:
ایراد | منشأ احتمالی | راه حل |
---|---|---|
عدم شروع به کار | معمولاً مشکل از اتصالات الکتریکی است. | اتصالات الکتریکی ورودی، فیوزها و کنترلرها را بررسی کنید. |
صدای زمزمه مانند زیاد | ولتاژ بالا | اتصالات الکتریکی ورودی را بررسی کنید. |
صدای زمزمه مانند زیاد | فاصلهی هوایی غیرعادی | موتور نیازمند تعمیر است. |
گرم شدن بیشازحد موتور | اضافهبار- جریان موتور را با جریان نامی حکشده روی پلاک آن مقایسه کنید. | قسمتی که باعث ایجاد اصطکاک بیشازحد در موتور یا بار میشود را پیدا کرده و اصطکاک موجود را از بین ببرید.
در صورت حل نشدن مشکل، بار را کاهش داده یا از موتوری با توان بیشتر استفاده کنید. |
گرم شدن بیشازحد موتور | کار کردن در حالت تکفاز | ممکن است موتورهای سهفاز به علت ایراد در اتصالات الکتریکی، فقط از یک فاز جریان بکشند. میزان جریان فازها باید تقریباً برابر باشند. در غیر این صورت، مشکل را پیدا کرده و آن را برطرف کنید. |
گرم شدن بیشازحد موتور | تهویهی نامناسب | فن خارجی را بررسی کنید تا از روان بودن جریان هوا اطمینان حاصل کنید.
نشستن گرد و غبار زیاد روی بدنه و قطعات موتور میتواند باعث کاهش توانایی موتور در دفع حرارت شود که در این شرایط، موتور نیاز به تمیز شدن دارد. |
گرم شدن بیشازحد موتور | ولتاژ نامتعادل | ولتاژ تمام فازها باید تقریباً برابر باشد؛ پس ولتاژ فازها را بررسی کرده و در صورت وجود مورد غیرمعمول، آن را تصحیح کنید. |
گرم شدن بیشازحد موتور | سایش روتور روی استاتور | فاصلهی هوایی بین روتور و استاتور را بررسی کنید. |
گرم شدن بیشازحد موتور | ولتاژ ورودی بالا یا پایین | ولتاژ ورودی هر فاز را بررسی کنید. |
گرم شدن بیشازحد موتور | سیمپیچ استاتور باز | مقاومت استاتور را برای متعادل بودن در هر سه فاز بررسی کنید. |
گرم شدن بیشازحد موتور | سیمپیچ متصل به زمین | آزمایش عایق را انجام داده و تغییرات موردنیاز را انجام دهید. |
گرم شدن بیشازحد موتور | اتصالات نادرست | تمام اتصالات را بررسی کرده و با نقشهی الکتریکی موجود، مقایسه کنید. |
گرم شدن بیشازحد یاتاقانها | انحراف | موتور و بار را بررسی کرده و آنها را تنظیم کنید. |
گرم شدن بیشازحد یاتاقانها | نیروی زیاد تسمه | نیرو را تا حد مناسب کاهش دهید. |
گرم شدن بیشازحد یاتاقانها | نیروی فشاری زیاد از انتها | مقدار نیروی فشار بار را کاهش دهید. |
گرم شدن بیشازحد یاتاقانها | روغن زیاد در یاتاقان | روغن را تا جایی خالی کنید که حدوداً سهچهارم محفظه پر از روغن باشد. |
گرم شدن بیشازحد یاتاقانها | روغن ناکافی در یاتاقان | روغن را تا جایی پر کنید که حدوداً سهچهارم محفظه پر از روغن باشد. |
گرم شدن بیشازحد یاتاقانها | وجود آلودگی در یاتاقان | محفظهی روغن یاتاقان را خالی کرده و تمیز کنید. سپس سهچهارم محفظه را با روغن تمیز پر کنید. |
ارتعاش | انحراف | وجود انحراف بین بار و شفت الکتروموتور حتی به میزان کم باعث ارتعاش شده و میزان این ارتعاش در سرعتهای بالا، بیشتر میشود؛ بنابراین تنظیم بار و شفت باید درنهایت دقت انجام شود. |
ارتعاش | سایش بین قطعات متحرک و ثابت | قطعات معیوب را پیدا کرده و مسئله را حل کنید. |
ارتعاش | نابالانسی روتور | روتور نیاز به تعمیر دارد. |
ارتعاش | رزونانس | در این مورد، فرکانس طبیعی سیستم با فرکانس کاری موتور برابر شده است. برای حل مشکل، سرعت موتور یا فرکانس مجموعه را تغییر دهید. |
صدا | وجود مواد خارجی در فاصلهی هوایی بین روتور و استاتور یا ورودی تهویه | روتور را باز کرده و مواد خارجی را تمیز کنید. سپس روتور را نصب کرده و وضعیت عایقها را بررسی کنید. |
صدا | وجود مواد خارجی در ورودی تهویه | ورودی تهویه را تمیز کنید. |
صدای بم | ایراد در یاتاقانها | یاتاقانها را تعویض کنید. روغن را از محفظه و یاتاقانهای جدید خالی کرده و با روغن مناسب جایگزین کنید. |
قیمت الکتروموتور ضد انفجار:
شرکت آتور صنعت تامین کننده انواع الکتروموتور محیط های خطرناک داخلی و وارداتی با بهترین کیفیت و قیمتی رقابتی می باشد. ویژگی بارز شرکت آتور صنعت ارائه مشاوره تخصصی رایگان قبل از خرید توسط کارشناسان ما به مشتریان عزیز می باشد تا بتوانند با مقایسه محصولات موجود و متناسب با نیاز پروژه انتخاب درستی داشته باشند.
شما عزیزان می توانید جهت خرید الکتروموتور ضد انفجار، دریافت لیست قیمت و کاتالوگ با شماره تلفن 32004-031 تماس حاصل فرمایید.
عنوان | قیمت |
---|---|
قیمت الکتروموتور ضد انفجار ABB | جهت دریافت لیست قیمت با شماره 32004-031 تماس بگیرید. |
لیست قیمت موتور ضد انفجار ATB SEVER | |
قیمت الکتروموتور ضد جرقه CEMP | |
لیست الکتروموتور EX مارلی (Marelli Motori) | |
قیمت الکتروموتور ضد حریق زیمنس (Siemens) | |
لیست قیمت الکتروموتور محیط های خطرناک Leroy Somer |
نقد و بررسی در "الکتروموتور ضد انفجار"