Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
ویرایش محتوا
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

تا آغاز طرح تیر و تخفیف ویژه آتور کلاب

پمپ اسلاری

ویژگی ها

  • ساخت کشور: استرالیا
  • محدوده فشار: 0.6 تا 7.3 بار
  • جنس هوزینگ: کروم و منگنز

ویژگی ها

  • ساخت کشور: فنلاند
  • محدوده فشار: 1 تا 6 بار
  • جنس پروانه: الاستومر ، فلز سخت 

پمپ اسلاری

پمپ اسلاری چیست؟

پمپ‏ اسلاری برای انتقال و جابجایی سیال حاوی ذرات جامد استفاده می‌‏شوند. این پمپ‌ها به طور گسترده در صنایع مختلفی مانند دفع سوخت‌های فسیلی نیروگاه‏‌ها، کارخانجات تولید کود، اصلاح و آبادانی زمین‌ها، لایروبی کردن و انتقال مواد معدنی کاربرد دارند.افزایش توجه عمومی به محیط زیست و مصرف انرژی، کاربرد پمپ اسلاری را وسیع‌‏تر می‏‌کند.

اسلاری، مخلوط و ترکیبی از هر نوع سیال به همراه ذرات جامد است. در 98 درصد کاربرد‌های صنعتی آب به عنوان سیال در نظر گرفته می‏‌شود. در موارد دیگر از محلول‏‌های شیمیایی مانند الکل‏‌ها، اسیدها و نفت سبک استفاده می‌‏شود. جامد موجود در سیال هم می‏‌تواند هر چیز سخت، درشت، زبر، ساینده و چسبنده‌‏ای باشد.اسلاری‌ها عمدتا رفتار غیرنیوتنی (سیال غیر نیوتنی سیالی است که لزجت آن با تنش برشی اعمال شده بر آن تغییر می‏‌کند.) دارند و براساس ابعاد ذرات جامد به دو دسته تقسیم می‏‌شوند:

1- اسلار اشباع نشده: معمولا مخلوط همگن و یکنواختی هستند و از جامد ریز و نرم تشکیل شده‏‌اند و اغلب خاصیت سایشی کمی دارند.

2- اسلار اشباع شده: از جامد زبر و خشن تشکیل شده‌‏اند که تمایل دارند مخلوط ناهمگن و غیر یکنواختی ایجاد کنند و خاصیت سایشی بالایی دارند.

اسلاری پمپ

ویژگی اسلاری:

در مورد ویژگی‌های اسلاری می ‏توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- سایش: زمانی که ذرات جامد روی سطح داخلی پوسته و سطح خارجی پروانه تحت فشار و حرکت قرار گیرند اتفاق می‌‏افتد. سرعت سایش به اندازه ذرات جامد و سختی آن ‏ها بستگی دارد و معمولا بین پروانه و بوش گلویی یا محور چرخان و پکینگ ثابت اتفاق می‏‌افتد.

2- خوردگی فیزیکی: نوعی سایش است که در اثر برخورد ذرات جامد موجود در اسلاری با اجزاء پمپ در زوایای مختلف در سه دسته بستر لغزان، برخورد با زاویه کم و برخورد با زاویه تند در پوسته و پروانه اتفاق می‌‏افتد.

3- خوردگی شیمیایی: یک واکنش شیمیایی است و بین اجزا پمپ و اسلاری اتفاق می‌‏افتد و به تغییر خواص ماده می‏‌انجامد. پدیده خوردگی در تمامی دسته‌‌های اصلی مواد، شامل فلزات، سرامیک‌ها، پلیمرها و کامپوزیت‌ها اتفاق می‌افتد و اثرات مخربی را به جای می‏‌گذارد. خوردگی شیمیایی بر اساس نوع مکانیسم به خوردگی شیمایی-فیزیکی، یکنواخت، گالوانیک، تنشی، حفره‌‏ای و … دسته‌‏بندی می‏‌شود.

کاربرد پمپ اسلاری:

پمپ اسلاری برای جابجایی و انتقال سیال حاوی ذرات جامد با دبی 20 تا 20000 متر مکعب بر ساعت استفاده می‌‏شود. با توجه به این‏‌که اجزای این پمپ‌‏ها با مواد فرساینده و خورنده در تماس هستند، باید ضد سایش و خوردگی باشند. اسلاری در لغت به معنی دوغاب یا سیال دوفازی است و از رایج‌‏ترین نمونه‌‏‏های سیال اسلاری در صنعت می‌‏توان به اسلاری کاشی و سرامیک، اسلاری فلزات، اسلاری پالپ چوب جهت تولید کاغذ و اسلاری فاضلاب صنعتی اشاره کرد.

پمپ‏‌ اسلاری به طور گسترده در صنایع زیر کاربرد دارد:

  • کشاورزی
  • لایروبی
  • صنایع معدنی به طور مثال انتقال گل حفاری و زغال سنگ
  • صنایع شیمیایی
  • صنایع فلزات از جمله روی، مس و فولاد
  • صنایع خمیر و کاغذ به عنوان نمونه انتقال اسلاری پالپ چوب ماده اولیه تولید کاغذ
  • تونل‌‏سازی

انواع پمپ‏ اسلاری

پمپ‌‏ اسلاری به دو دسته سانتریفیوژ یا گریز از مرکز و جابجایی مثبت تقسیم می‏‌شوند.

پمپ سانتریفیوژ اسلاری:

پمپ سانتریفیوژ که متداول‌‏ترین نوع پمپ اسلاری است، پمپی است که از یک پروانه گردان برای افزایش فشار یک سیال استفاده می‌نماید. سیال در امتداد یا نزدیک محور چرخان وارد پروانه پمپ گشته و به وسیله‌‏ی این پروانه شتاب می‌گیرد و با سرعت به سمت بیرون و به داخل یک محفظه حلزونی جریان می‌یابد که سرعت سیال را به فشار تبدیل کرده و آن را به خروجی هدایت می‏‌کند. این گونه پمپ‌‏ها بر اساس نوع و اندازه ذرات جامد، کاربرد و ویژگی‏‌های دیگر دسته‏‌بندی می‏‌شوند.

بیشتر بخوانید: انواع پمپ شناور

پمپ سانتریفیوژ اسلاری

اجزاء پمپ سانتریفیوژ اسلاری

در مقاله مقدماتی راجع به اجزاء پمپ اسلاری گریز از مرکز به طور مختصر توضیح دادیم؛اما در این جا بیشتر به شرح آن‏ها می‌‏پردازیم.

اجزاء پمپ اسلاری

– پروانه:

پروانه مبدل انرژی است و دارای پره‏‌هایی است که وظیفه انتقال انرژی جنبشی به اسلاری و شتاب دادن به آن را بر عهده دارند. قبل از خروج اسلاری از پروانه، انرژی جنبشی به فشار تبدیل می‌‏شود. پره‌‏ها در پمپ‏‌ اسلاری به دو نمونه فرانسیس و پلین دسته‏‌بندی می‏‌شوند.

پره‏‌های فرانسیس در انتقال انرژی راندمان بالاتر، عملکرد مکشی بهتر و در بعضی پمپ‌‏های اسلاری تا اندازه‏ای طول عمر سایشی بهتری دارند ولی ساخت و تولید آن‏ها پیچیده است و در هنگام پمپاژ اسلاری‏‌های ساینده احتیاج به پوشش بیشتری دارند. پره‏‌های ساده در بسیاری از کاربردهای پمپ اسلاری، خصوصیات عمر سایشی بهتری نشان داده اند. تعداد پره‌‏های پروانه با توجه اندازه ذرات جامد موجود در اسلاری 3 تا 6 عدد و اندازه آن‏ها متناسب با جنس پره (فلز یا لاستیک) است.

بر اساس نوع کاربرد، پروانه‌‏ها به بسته، باز و جریان گردابی دسته‏‌بندی می‌‏شوند. پروانه‌‏های بسته برای اسلاری‏‌هایی با ذرات ساینده با بالاترین راندمان کاربرد دارند. از پروانه‏‌های باز برای انتقال سیال با ویسکوزیته بالا و زمانی که انسداد در سیستم قابل پیش‏بینی است استفاده می‏‌شود. پروانه‏‌های جریان گردابی برای ذرات شکننده، جامدات نرم یا مواد چسبنده مناسب هستند.

– پوسته:

پوسته وظیفه هدایت سیال به خارج از پمپ، کاهش سرعت سیال و تبدیل انرژی جنبشی آن به فشار را دارد که به سه دسته حلزونی، نیمه‏‌حلزونی و دایره‏‌ای تقسیم می‌‏‏شوند. پوسته حلزونی راندمان بیش‏تری نسبت به پوسته دایره‏‌ای دارد.

– محفظه آب‏‌بندی:

این محفظه شامل آب‌بندها و اجزای مربوطه است و برای رسیدن به بازدهی مناسب در قطعات هیدرولیک، وجود آب‌بندی کامل و مناسب ضروری است. آب‌بندها، قطعات صنعتی برای جلوگیری از نشت هستند و براساس استفاده به دو نوع کلی ثابت و متحرک تقسیم می‌شوند:

  • آب‌بند ثابت که‌به صورت واشر بین قطعات غیر متحرک به کار می‌رود، مانند اورینگ‌‏ها.
  • آب‌بند متحرک که‌ برای آب‌بندی قطعات متحرک بکار می‌رود و طبق سیستم پمپاژ انتخاب می‌گردد، مانند کاسه‌ ‏نمدها.

پارامترهای مختلفی از قبیل سرعت پروانه پمپ، دما، فشار و نوع سیال پمپ‏‌شونده و قطر محور گردان برای انتخاب آب‏‌بند مناسب دخیل هستند.

– محور و یاتاقان‌‏ها:

محور وظیفه انتقال انرژی از موتور محرک پمپ به پروانه‏ را دارد و قطر آن بر اساس توان مورد نیاز و سایز پمپ تعیین می‏‌شود.

یاتاقان‏‌ها اجازه حرکت نسبی بین محور چرخان و پمپ را می‏‌دهند و بر اساس بارگذاری محوری یا شعاعی انتخاب می‏‌شوند. این تجهیزات صنعتی به طور کلی به دو دسته یاتاقان غلطشی و لغزشی تقسیم می‏‌شوند که بر اساس نوع کاربرد یکی از آن‏ها استفاده می‏‌شود.

– موتور محرک پمپ:

انرژی پمپ را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تامین می‏‌کند و بر حسب توان مورد نیاز پمپ برای انتقال سیال انتخاب می‌‏شود. در نوع غیر مستقیم آن یک جعبه‏‌دنده یا تسمه و پولی، انرژی را از محرک به پمپ منتقل می‏‌کند.

موتور محرک پمپ اسلاری

انتخاب جنس پروانه و پوسته پمپ اسلاری:

انتخاب متریال برای پروانه و پوسته در پمپ‏‌ اسلاری بسیار مهم است؛ زیرا پروانه و قسمت درونی پوسته که همواره با اسلاری در تماس هستند ممکن است دچار سایش یا خوردگی فیزیکی و شیمیایی حاصل از این برخوردها شوند. اغلب جنس پوشش پروانه و پوسته با توجه به دما و PH اسلاری، اندازه ذرات جامد موجود در آن و سرعت پروانه انتخاب می‏‌شود. این مواد سازنده و پوششی به دو دسته الاستومرها و آلیاژهای مقاوم تقسیم می ‏شود. از رایج‏‌ترین الاستومرها می‏‌توان به لاستیک‌‏های طبیعی، پلی یورتان‏ و نئوپرن اشاره کرد.

منحنی پمپ اسلاری:

کارایی پمپ‌‏ اسلاری با منحنی‌‏های کارایی آب خالص نمایش داده می‌‏شود. اساسی‏‌ترین منحنی برای کارایی، منحنی ارتفاع-دبی است که رابطه بین ارتفاع و دبی را در سرعت ثابت پروانه بیان می‏‌کند. در حالت کلی دبی و ارتفاع رابطه عکس دارند یعنی با افزایش دبی میزان ارتفاع کاهش و با کاهش آن میزان ارتفاع افزایش می‌‏یابد. البته برای شرح کامل کارایی پمپ‏ اسلاری علاوه بر منحنی ارتفاع به منحنی‏‌های بازدهی، توان و مشخصه‏‌های کاویتاسیون NPSH به عنوان توابعی از دبی نیاز است.

اطلاعات منحنی:

1. ارتفاع   –   2. بازدهی   –  3.  توان   –  4. مشخصه‌‏های کاویتاسیون برحسب دبی

منحنی پمپ اسلاری

مشخصات فنی:

برای درک بهتر چگونگی کارکرد پمپ‌‏ اسلاری و سیستم پمپاژ ، باید به کارایی هیدرولیکی آن‌‏ها توجه کرد. کارایی هیدرولیکی به شرایط مهم زیر بستگی دارد:

پمپ اسلاری وارمن

(پمپ اسلاری وارمن سری AH)

شرایط هیدرولیکی در داخل پمپ اسلاری و سیستمی که پمپ تغذیه می‏‌کند که شامل موارد زیر است:

  • کارایی پمپ اسلاری که منظور از آن ارتفاع و دبی خروجی است.
  • سیستم تخلیه اسلاری و لوله کشی خروجی
  • تاثیرات اسلاری بر کارایی هیدرولیکی

شرایط هیدرولیکی در طرف ورودی پمپ که موارد زیر را در بر می‌‏گیرد:

  • ارتفاع اسلاری قبل از پمپ از نظر منفی یا مثبت بودن
  • فشار هوا که بستگی به ارتفاع و آب و هوای منطقه دارد.
  • لوله‌‏کشی ورودی
  • دمای اسلاری که بر فشار بخار اسلاری تاثیر می‏‌گذارد.

پمپ اسلاری جابجایی مثبت:

گونه دیگری از پمپ‌‏های اسلاری، پمپ‌‏های اسلاری جابجایی مثبت هستند:

1- پمپ‏ اسلاری پریستالتیک:

این نوع پمپ‌‏ها در رده پمپ‌‏های جابجایی مثبت قرار می‏‌گیرند. در این پمپ‏‌ها سیال درون یک لوله انعطاف پذیر محبوس می‏‌شود و به وسیله یک سری غلطک که به وسیله یک روتور به حرکت در می‏‌آیند، به جریان می‏‌افتد. با چرخش روتور قسمتی از لوله انعطاف پذیر تحت فشار بسته می‌شود و در نتیجه سیال پمپ می‌‏شود و از طریق لوله حرکت می‌‏کند. علاوه بر این، با باز شدن لوله به حالت طبیعی خود جریان سیال به پمپ وارد می شود. پمپ‏‌ پریستالتیک عموما برای انتقال سیالات استیل یا خورنده کاربرد دارد. از آنجا که تنها قسمت داخلی تیوب در تماس با سیال پمپ شونده است می‏‌توان به راحتی سطوح داخلی پمپ را تمیز و استریل نمود. علاوه براین از آن‌جا که هیچ قطعه متحرکی در تماس با سیال وجود ندارد پمپ اسلاری پریستالتیک پمپ‌های ارزانی برای تولید و تعمیر و نگهداری می‏‌باشند.

بیشتر بخوانید: عملکرد انواع پمپ لجن کش

پمپ اسلاری پریستالتیک

 2- پمپ‏‌های دیافراگمی :

پمپ دیافراگمی از خانواده پمپ‌های جابه‌جایی مثبت بوده که با حرکت رفت‌ و برگشت پیستون در یک‌ طرف محفظه، دیافراگم رو به عقب‌ رفته که باعث افت فشار شده و سیال را به درون محفظه مکش می‌کند و در طرف دیگر دیافراگم به سمت پوسته پمپ حرکت کرده که تراکم ایجاد شده باعث ایجاد فشار شده و در نتیجه سیالی با فشار بالا به سمت خروجی هدایت می‌شود .این پمپ‌ها در صنایع مختلفی از جمله صنایع مواد غذایی، نفت، گاز و پتروشیمی، کاشی و سرامیک، رنگ سازی و … جهت پمپاژ انواع اسیدها، بازها، گاز مایع، نفت خام، روغن‌های خوراکی و صنعتی، حلال‌ها، اسلاری کاشی و سرامیک  و … کاربرد دارند.

پمپ دیافراگمی

مزایا پمپ اسلاری:

پمپ های اسلاری دارای مزایای زیادی می باشند که از جمله آن‌ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • قابلیت انتقال سیالات ساینده و حاوی ذرات جامد
  • تنوع محصول
  • دامنه گسترده از هد و دبی
  • انعطاف پذیری بالا
  • تنوع در نصب
  • تنوع در متریال ساخت

معایب:

معایب پمپ اسلاری عبارتند از :

  • استهلاک بالا
  • هزینه‌ی نگهداری بالا
  • اشغال حجم زیاد
  • قیمت بالا

نحوه انتخاب پمپ اسلاری:

در انتخاب پمپ اسلاری پارامترهای مهمی دخیل هستند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دبی و هد مورد نیاز
  • نوع کاربرد و صنعت
  • نوع سیال به عنوان بستر انتقال ذرات جامد از لحاظ خورندگی
  • نوع ذرات جامد از نظر اندازه، جنس، تیزی، چگالی و …
  • نوع تامین انرژی پمپ

قیمت پمپ اسلاری:

جهت خرید پمپ اسلاری با گارانتی معتبر و قیمت مناسب همچنین دریافت کاتالوگ و اطلاع از لیست قیمت پمپ اسلاری با شماره 32004-031 تماس بگیرید.

عنوان قیمت
قیمت پمپ اسلاری وارمن جهت دریافت لیست قیمت پمپ سانتریفیوژ اسلاری با شماره 32004-031 تماس بگیرید.
لیست قیمت پمپ اسلاری متسو
برندها
پمپ اسلاری - slurry-pump-1
پمپ اسلاری - slurry-pump-2

نقد و بررسی در "پمپ اسلاری"

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.