موتور ویبره (ویبراتور صنعتی) چیست؟
در صنایع مختلف هرگاه به حرکت ارتعاشی یا اصطلاحا ویبره مورد نیاز باشد از موتور ویبره یا ویبراتور صنعتی استفاده میشود، این دستگاه ها به قدری گستردگی کاربرد دارند که عملا کمتر صنعتی بی نیاز از یکی از انواع آنها میباشد.
ویبراتور صنعتی در زمینههای کلی شامل صفحات ارتعاشی، نوار نقالهها، سرند و الکها، میزهای تراکم، حفاریهای ریختهگری، بسترهای سیالات، جدا کنندهها، دستگاههای توزین، دستگاههای پرداخت سطح،آسانسورهای مارپیچ یا حلزونی و دستگاههای دیگر کاربرد دارند.موتور ویبره انواع مختلف و ابعاد متفاوتی دارد که با توجه به ویژگیهای مکانیکی دستگاهها و عملکردی که از آنها مورد نظر میباشد، انتخاب میشوند.
(ویبراتور صنعتی OMB)
از آنجا که مکانیزم عملکرد ویبراتورهای صنعتی بر اساس لرزش ناشی از دوران یک وزنه لنگ حول محور اصلی میباشد، ضربات و فرکانس مربوط به ارتعاش آنها با دور موتور ویبره کاملا ارتباط مستقیم دارد.در ادامه به بررسی انواع موتور ویبره و ویژگیهای فنی قابل توجه در انتخاب ویبراتور صنعتی میپردازیم.
عملکرد موتور ویبره:
برای پاسخ به مکانیزم عملکرد موتور ویبره باید در ابتدا یک دسته بندی کلی ویبراتورها را مورد توجه قرار دهیم، دسته اول ویبراتورهای کوچک هستند که در دستگاههای ظریف مورد استفاده قرار میگیرند و میزان ارتعاش تولیدی آنها نیز در مقادیر محدود مورد نیاز می باشد، در این شرایط معمولا ساختمان ویبراتور شامل یک موتور دوار است که به محور دوار آن قطاعی از یک وزنه دایرهای متصل شده است و یا گاهی یک وزنه دایره ای حول نقطهای غیر از مرکز دایره دوران میکند که این امر موجب چرخش لنگ و ایجاد ویبره در موتور و به تبع آن دستگاه نیازمند لرزش میشود.
دسته دوم ویبراتورهای پر قدرت صنعتی هستند که در آنها چند ویژگی باید قابل دسترسی باشد. از جمله امکان تغییر فرکانس لرزش و امکان تغییر شدت ضربات، که موجب میشود در این نوع ویبراتورها دقت ویژه ای صرف طراحی و ساخت مکانیزم ایجاد کننده ویبره شود تا ضمن حفظ عمر مکانیکی قطعات استفاده شده، لرزش مورد نیاز نیز تامین گردد.
معمولا ویبراتور صنعتی قابلیت تنظیم وزنههای ارتعاشی را دارند به این ترتیب که تغییر زاویه میان دو وزنه لنگ متصل به محور آنها میتواند بر دامنه نوسان تاثیر بگذارد، این دو وزنه لنگ که در عکس دیده میشوند به نحوی قرار گرفتهاند که وزنه داخلی در موقعیت ثابتی نسبت به محور دوار قرار گرفته است و شما میتوانید زاویه وزنه خارجی را نسبت به وزنه داخلی تغییر دهید. دقت کنید که عموما شرکتهای سازنده تاکید میکنند موقعیت وزنه داخلی را به هیچ وجه تغییر ندهید و فقط وزنه خارجی را نسبت به وزنه داخلی تغییر دهید.
همانطور که در شکل نیز مشاهده میکنید زاویه قراگیری وزنهها که روی پیشانی محور اصلی مدرج شده است دارای اهمیت میباشد. مثلا در عکس بالا، این زوایا موقعیت وزنی را روی 40 درصد حداکثر میزان دامنه وزنی قرار داده است. این زاویه در ویبراتورهای مختلف معانی متفاوتی دارد که باید به کاتالوگ هر محصول بطور مشخص مراجعه کنید. در زیر یک نمونه از تنظیمات این زاویه را برای یکی از موتور ویبرهها بیان کردهایم:
از آنجا که دامنه نوسان در موتور ویبره اهمیت دارد، لازم است نکات مفهومی زیر در مورد دامنه نوسان را مورد توجه قرار دهید:
- دامنه ارتعاش به چرخش مکانیزمهای ارتعاشی بستگی ندارد.
- دامنه همراه با چرخش مکانیزم مقدار معینی از شتاب را به تجهیزات میدهد و این شتاب مسئول اعمال اثر (از جمله انتقال مواد) در سیستم است.
- هرچقدر موادی که باید منتقل شوند بزرگتر باشند، دامنه ارتعاش تجهیزات باید بیشتر باشد.
بیشتر بخوانید: انواع موتور برق
بنابراین با توجه به توضیحات ذکر شده اهمیت تنظیم کردن وزنههای موتور ویبره برای عملکرد مناسب دستگاه مشخص میشود ولی نکته بسیار حائز اهمیت دیگری را نیز باید مورد توجه قرار دهید؛ اینکه دامنه ارتعاش و تغییرات آن، چه تاثیری بر عمر یاتاقانهای ویبراتور و تجهیزات خواهند داشت برای این مورد نکته زیر را توجه داشته باشید:
- هرچقدر شدت و دامنه ارتعاشهای ایجاد شده بیشتر باشد فشار بیشتری بر یاتاقانها وارد میشود و موجب کاهش عمر آنها خواهد شد.
- در تنظیم وزنه حتما نکات فنی ذکر شده توسط سازنده از جمل محدودیتها و ضرائب اطمینان را مورد توجه ویژه قرار دهید.
- مهمترین نکته سیستمهای ارتعاشی را فراموش نکنید که همواره فرکانس نوسان باید از فرکانس طبیعی مجموعه متصل به آن کمتر باشد تا پدیده تشدید یا رزونانس موجب تخریب و آسیبهای جدی به سیستم نشود.
با در نظر داشتن موارد فوق میتوان نتیجه گرفت همیشه مقدار بهینه ای میان تنظیم وزنه، فرکانس نوسان و عمر تجهیزات وجود دارد که یک مهندس حرفهای همواره به آن توجه میکند.
تفاوت نحوه اتصال ویبراتور صنعتی به بدنه دستگاه:
بطور کلی ویبراتور صنعتی از جنبههای مختلفی دسته بندی شده و هر یک از آنها ویژگی متمایزی را برای دستگاه یا مصرف کننده تامین میکنند از این رو به بررسی و مقایسه انواع دسته بندیهای موتور ویبره بر اساس ویژگیهای مختلف آنها میپردازیم.
از نظر ساختمان دستگاه، دو نوع موتور ویبره داریم که این موتورها در هر دو نوع، ارتعاش مورد نیاز دستگاههای مختلف را تامین می کنند. این دسته بندی ویبراتورهای صنعتی به نوع اتصال آنها به بدنه دستگاه بستگی دارد که شامل دو نوع اتصال میباشد:
- اتصال با پایه
- اتصال با فلنچ
نوع اول این ویبراتور که با پایه به بدنه دستگاه متصل میشود، موتور ویبره بدنه پایه دار یا Foot mounted نامیده میشود که این موتورها قابلیت اتصال به بدنه دستگاه از طریق یک صفحه پیچ را دارند. این نوع اتصال موجب میشود تا محور لنگ ویبراتور در امتداد موازی با صفحه اتصال با دستگاه قرار بگیرد و یک حرکت ارتعاشی خالص به دستگاه منتقل شود.
نوع دوم ویبراتور صنعتی با فلنچ به بدنه دستگاه متصل میشود. این اتصال در واقع موجب میشود تا محور لنگ موتور ویبره در امتداد عمود بر صفحه اتصال با بدنه دستگاه قرار بگیرد و باعث میشود ارتعاش بصورت صفحات دایرهای به دستگاه منتقل شود.
بسته به نیاز طراح به انواع مختلف لرزشها میتوان موتورهای ویبره مورد نیاز را انتخاب کرد، البته به این نکته توجه داشته باشید که مطابق اصول و قواعد مربوط به ارتعاشات، میتوان برای یک دستگاه از چند موتور ویبره با جایگذاریهای مختلف استفاده کرد تا نوع مشخصی از لرزش در دستگاه ایجاد شود.
همچنین در صورت نیاز میتوان ویبراتور پایه دار را بر روی صفحهای که بطور عمودی به بدنه دستگاه متصل شده است وصل کرد تا نوع لرزش تولیدی مشابه ویبراتور فلنچی شود.
اجزا موتور ویبره:
اجزاء ویبره بدنه در دو تصویر زیر نمایش داده شده است:
دسته بندی ویبراتور صنعتی از نظر منبع تامین انرژی:
موتور ویبره از نظر تامین انرژی مربوط به ایجاد حرکت ارتعاشی به دو دسته تقسیم بندی میشوند. دسته اول که سابقه طولانی تری در صنعت دارند با استفاده از نیروی باد تغذیه میشوند از این رو به آنها ویبراتور صنعتی پنوماتیکی گفته میشود.
دسته دوم که با توسعه تجهیزات و پیشرفت صنعت جایگاه گسترده تری در صنعت پیدا کردند موتور ویبرههای الکتریکی هستند که نیروی مورد نیاز برای تامین حرکت ارتعاشی را از یک موتور الکتریکی تامین میکنند.
اگر چه موتور ویبرههای الکتریکی بدلیل سهولت استفاده و عملکرد قابل کنترلی که دارند انتخاب بیشتر مهندسین است ولی با توجه به امنیت موتور ویبرههای بادی در مواردی که احتمال آتش سوزی وجود دارد، انتخاب ویبراتور پنوماتیک اولویت پیدا میکند.
کاربرد موتور ویبره:
همانطور که در ابتدا اشاره شد در زمینههای مختلفی از موتور ویبره استفاده میکنند که در ادامه بخشی از آنها را بیان میکنیم.
دستگاه بلوک زن اتوماتیک:
دستگاههای بلوک زن که برای تولید بلوکهای سیمانی مورد استفاده قرار میگیرند وابستگی کلیدی به موتور ویبره دارند چراکه در صورت عدم ایجاد ارتعاش مناسب علاوه بر کاهش کیفیت بلوکهای تولیدی و استحکام پایین، مدت زمان تولید بلوکها نیز افزایش پیدا میکند که از نظر اقتصادی وابستگی این دستگاهها به ویبراتور کاملا مشخص است.
فشرده سازی کیسه بزرگ:
در مواردی که حمل بار با کیسههای بزرگ انجام میگیرد برای فشرده سازی محصول در کیسهها از ویبراتور صنعتی استفاده میشود تا در حجم بسته بندی و به تبع آن هزینههای جابجایی صرفه جویی شود.
بار ریز ویبره سیلو:
مطالعات دقیق نشان میدهد تجهیز بار ریز سیلو به ویبراتور صنعتی میتواند صرفه جویی زمانی قابل ملاحظهای در مدت زمان خروج مواد از بار ریز داشته باشد همچنین خروج یکنواخت بار و حرکت نرم مواد هنگام خروج برای حفظ کیفیت محصول اهمیت بالایی دارد.
صفحه ارتعاشی با حرکت دایره ای:
برخی دستگاهها مجهز به صفحات ارتعاشی هستند که این صفحات با دریافت حرکت نوسانی موتور ویبره و انتقال آن به محصولی که روی صفحه قرار دارد، میتوانند موجب اثرگذاریهای مورد نظر طراح بر روی محصولات باشند. نوع حرکت انتقالی بسته به تعداد، فرکانس و نحوه قرار گیری ویبراتورها متفاوت است.
غربال ارتعاشی دایره ای:
با استفاده از انتقال ارتعاش موتور ویبره به صفحات دایرهای میتوان محصول روی صفحات را غربال و آنها را بر اساس شاخصههای وزنی جداسازی نمود.
تراکم بتن:
متراکم کردن بتن در صنایع عمرانی یکی از کاربردهای حیاتی ویبره بتن است که با استفاده از انواع مختلف موتور ویبره انجام میگیرد تا با خروج حبابهای محبوس در داخل بتن به افزایش استحکام آن کمک نماید.
تزئینات ریخته گری:
در صنایع ریخته گری آلومینیوم، فولاد یا سایر اقلام تولیدی به روش ریخته گری زمانیکه جداسازی و تخلیه ذرات شن داخلی دشوار یا غیر ممکن باشد، ارتعاش حاصل از ویبره بدنه گره گشا خواهد بود
جداکننده ارتعاشی وزنی:
با کمک قوانین ساده فیزیکی و عملکرد دقیق و تکرار پذیر موتور ویبرههای الکتریکی میتوان محصولات را بصورت وزنی با دقت بالا جداسازی نمود، این فرآیند یکی از فرآیندهای دقیق و پر کاربرد در صنایع جداسازی میباشد.
نوار نقاله لوله ای:
نوار نقالههای لولهای با بهرهگیری از ارتعاش حاصل از موتور ویبره که بر روی یک مسیر خطی عمل میکنند موجب حرکت رو به جلوی محصول بر روی مسیر لولهای شکل میشوند.
دستگاه تصفیه سمولینا:
در خطوط تولید آرد سمولینا یکی از بخشهای مهم و پراهمیت بخش خالص سازی یا تصفیه سمولینا میباشد که در آن با استفاده از موتور ویبرهها به تصفیه سمولینا پرداخته میشود.
تخلیه سیلوها و هاپر:
در سیلوها برای تخلیه کامل و صحیح سیلو با جایگذاری دقیق و بهره گیری از ویبراتور صنعتی میتوان عملکرد اطمینان بخشی را ایجاد نمود.
صفحه بازیابی خاک:
برای جداسازی و بازیابی خاک از صفحات مخصوصی استفاده میشود تا ذرات بزرگ سنگ را از خاک جداسازی کرده و خاک با ذرات یکنواخت را استفاده نمود، به این منظور دستگاههای ویژهای به کار میگیرند که برای افزایش سرعت و کارایی آنها از موتور ویبره استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: پمپ وکیوم چیست؟
مرتب سازی ابعادی:
زمانیکه نیاز باشد تا بر اساس ابعاد و مشخصههای ابعادی، محصولات جداسازی شوند میتوان از ترکیب چند صفحه مجهز به موتور ویبره استفاده کرد، به این منظور صفحاتی که هر کدام بخش بندی تعریف شدهای دارند را به ویبراتور صنعتی مجهز میکنند تا با افزایش سرعت و دقت نسبت به جداسازی محصول مورد نظر اقدام شود.
پر کردن ارتعاشی کیسه های بزرگ:
برای پر کردن کیسههای بزرگ محصول، از ویبراتور استفاده میشود تا تراکم و یکنواختی مورد نظر بدست آید.
ناودان ارتعاشی:
ناودان ارتعاشی وسیلهای است که برای انتقال مواد با استفاده از لرزش ایجاد شده بر روی ناودان توسط موتور ویبره مورد استفاده قرار میگیرد. نحوه حرکت و سرعت حرکت مواد بر روی ناودان کاملا با فرکانس عملکرد و نحوه چیدمان ویبراتورها ارتباط دارد.
مشخصات فنی ویبراتور صنعتی مناسب:
در پاسخ به این سوال ذکر این نکته را یادآور میشویم که مشخصات فنی محصول یکی از ابعاد فنی است که باید در کنار کیفیت محصول، مورد توجه قرار بگیرد چرا که در انتخاب هر محصولی اگر کیفیت ساخت پاسخگوی نیاز و کاربرد آن محصول نباشد قطعا مشخصههای فنی انتخابی نیز نمیتوانند آنچه مورد نیاز است را برآورده کنند لذا در ادامه به بررسی مشخصات فنی موتور ویبره میپردازیم:
نیروی گریز از مرکز یا نیروی ضربه:
این نیرو در واقع شدت ضربهای که توسط وزنه لنگ موتور به بدنه دستگاه وارد میشود را نشان میدهد که واحد آن در مشخصات فنی با کیلوگرم بیان میشود، در واقع این نیرو را بصورت نیروی معادل وزن وزنهای به جرم m نشان میدهند. محدوده روتین در نیروی گریز از مرکز ویبراتور صنعتی استاندارد از 20 تا 2600 کیلوگرم میباشد. باید توجه کنید انتخاب نیروی ضربه به پارامترهای ارتعاشی طراحی دستگاه از جمله ابعاد، جرم، جنس، موقعیت و شرایط دمپرها و مشخصههای مکانیکی سیستم بستگی دارد و با تحلیلهای ارتعاشی محاسبه میشوند.
ولتاژ عملکرد:
یکی از انتخابهای مهم در گزینههای موتور ویبره، ولتاژ عملکرد ویبراتور است که این ولتاژ باید بر اساس نیاز دستگاه و همچنین امکانات موجود در محل راه اندازی دستگاه مورد توجه قرار بگیرد. معمولا این ولتاژها از 12 تا 24 ولت جریان مستقیم و یا از 220 ولت تا 690 ولت جریان متناوب موجود هستند که هر کدام قابلیتها و مشخصات خاصی را برای شما به همراه دارند. برای توضیح بیشتر توجه کنید اگر چه تامین جریان مستقیم در دستگاه ممکن است جزو محدودیتها باشد ولی در عوض به سادگی با تغییر سیمها میتوان جهت دوران موتور ویبراتور را تغییر داد که این امر در موارد ترکیب موتورها بسیار کمک کننده است.
در عوض نقطه ضعف موتورهای جریان مستقیم، محدودیت آنها در تنظیم دور موتور است که گاهی با کاهش ولتاژ، قدرت موتور افت شدید پیدا میکند. در مورد موتورهای جریان مستقیم که در دو نوع تک فاز و دو فاز هستند نیز میتوان به عنوان مزیت، در دسترس بودن جریان متناوب را اشاره کرد که اگر چه به برق تک فاز دسترسی ساده تری وجود دارد ولی تغییر جهت دوران موتورهای جریان متناوب تکفاز عملا امکان پذیر نیست ولی موتورهای سه فاز که در صنایع معمولا دسترسی به آنها امکان پذیر است، میتوانند ضمن تغییر دور موتور با تنظیم موقعیت سیمهای فاز بصورت جهت معکوس نیز به حرکت در آیند. برای معکوس کردن دور موتور سه فاز میتوانید از متخصصین برق مشورت بگیرید یا به کاتالوگ فنی موتورها مراجعه نمایید.
عمر مفید:
یکی دیگر از موارد حائز اهمیت در انتخاب موتور ویبره صنعتی توجه به یاتاقانهای موتور میباشد، به این صورت که در توضیحات فنی معمولا عمر مفید یا کاربری ویبراتور ذکر شده است که این مورد بیانگر کیفیت و ضرایب اطمینان استفاده شده در انتخاب یاتاقانها یا بلبرینگ های موتور ویبره میباشد.
بعضا در سیستمهای دارای یاتاقان یا بیرینگ از اصطلاح L-10 برای عمر استفاده میشود. این اصطلاح که در برخی کشورها با B-10 نیز نمایش داده میشود به معنی مدت زمانی است که پس از آن بیش از 90 درصد یاتاقانها سالم بوده و عملکرد استاندارد دارند. به عبارت دیگر مدت زمان تخمینی برای اینکه حداکثر 10 درصد یاتاقانها دچار خرابی ناشی از خستگی شوند میباشد. این مدت که یک عمر تئوری برای یاتاقانها است میتواند در انتخاب ویبراتور صنعتی مناسب کارایی مهمی داشته باشد.
نحوه روانکاری:
یاتاقانهای استفاده شده در ویبراتور صنعتی باید در تمام مدت زمان عملکرد موتور، وضعیت روان و مناسب داشته باشند به این منظور لازم است تا در زمانهای مشخص آنها را مطابق دستورالعمل اختصاصی هر موتور ویبره که در کاتالوگهای آن ذکر شده است روانکاری نمائید. امروزه ویبراتورهای پیشرفته طوری طراحی و ساخته میشوند که یاتاقانهای آنها بطور پیش فرض در کارخانه به نحوی گریس کاری و محافظت شدهاند که مادام العمر از گریس کاری توسط کاربر بی نیاز هستند.
این امر در بسیاری از دستگاهها که دسترسی به ویبراتور صنعتی دشوار بوده و نیازمند صرف هزینه و زمان میباشد بسیار مهم بوده و میتواند یکی از پارامترهای مهم برای انتخاب موتور باشد.
سایر شاخصه های کیفی:
برخی دیگر از شاخصههای کیفی که بسته به برند و مشخصات هر موتور در کاتالوگ معرفی آن برجسته میشوند، میتوانند به شما در انتخاب موتور ویبره کمک نماید. از جمله نوع عایق سیمها، امکان تنظیم وزنههای موتور و متعاقب آن تغییر در نیروی وزنه و فرکانس تولید شده موتور، کلاس حفاظت مکانیکی موتور و بسیاری شاخصههای دیگر که بسته به محل استفاده و کاربرد موتور میتواند در انتخاب ویبراتور به شما کمک نماید.
راهنمای نصب صحیح ویبراتور:
همانطور که میدانید در دستگاههای صنعتی بسیار مهم است تا همه چیز در بهترین حالت کار کنند، چرا که به کوچکترین بی توجهی میتواند منجر به بروز مشکلات و حتی خرابیهای شدید شوند.
ویبراتور صنعتی در تجهیزات مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند و بسیار مهم است به محص بروز مشکل در سریع ترین زمان ممکن تعویض یا تعمیر شوند. برای نصب موتور ویبره لازم است توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید عجله کنید و باید با دقت عمل کنید تا عمر ویبراتور و تجهیزات طولانی تر شوند. در ادامه تلاش کردهایم هر آنچه یک متخصص حرفهای در نصب موتور ویبره توجه میکند را برایتان بیان کنیم:
بیشتر بخوانید: کاربرد ساید چنل
هرگز موتور ویبره را مستقیما به دستگاه وصل نکنید:
یکی از سادهترین اشتباهاتی که میتوانید هنگام نصب ویبراتور صنعتی مرتکب شوید نصب مستقیم آن روی دستگاه است. ممکن است در مواردی نیاز باشد ویبراتور روی تجهیزات نصب شده باشد، ولی هرگز نباید آن را بدون واسطه نصب کنید چرا که ارتعاشات شدید موتور ویبره و دستگاه را مستعد آسیب دیدگی میکند. برای اتصال ویبره بدنه به دستگاه حتما یک صفحه واسط آهنی پیش بینی کنید تا احتمال آسیب دیدگی به حداقل برسد.
صفحه واسط را به روش صحیح متصل کنید:
لازم است در نظر داشته باشید هر نوع جوشکاری برای اتصال صفحه رابط به دستگاه میتواند موجب انتقال حرکت ارتعاشی موتور شود ولی بهترین نوع جوشکاری، منقطع یا بخیهای است که ضمن اتصال صحیح صفحه بدلیل عدم نیاز به جوشکاری در لبهها و خمیدگیهای ایجاد شده در اثر ایجاد حرارت میتواند از آسید دیدگیها جلوگیری کند.
ویبراتور را در جهت درست قرار دهید:
از آنجا که نصب موتور ویبره در جهت اشتباه امکان پذیر است و میتواند به ویبراتور آسیب وارد نماید به همین دلیل هنگام نصب در جهت صحیح دقت کنید.
تمامی بخشهای الکتریکی باید بر صفحه واسط عمود باشند و همچنین بررسی کنید صفحه واسط هیچگونه تابی نداشته باشد. در صورت مشاهده هر گونه ایراد و بینظمی ظاهری حتما آنرا رفع کنید تا بتوانید ویبراتور را بصورت کامل و محکم متصل کنید. به این نکته توجه کنید صفحه نصب و ویبراتور باید بطور کاملا محکم قرار داشته باشند تا لرزشها در طول زمان باعث آسیب دیدگی نشود.
فاصله میان ویبراتور ها را رعایت کنید:
در مواردی که بیش از یک ویبراتور صنعتی به وسیله متصل میکنید، دقت کنید فاصله آنها کاملا رعایت شده باشد. زاویه میان ویبراتورها درست تنظیم شود و همچنین دقت کنید سازه انتخابی برای نصب، توانایی تحمل تعداد مورد نظر موتور ویبره شما را داشته باشد.
با رعایت همین تکنیکهای ساده ویبراتور شما به بهترین نحو وصل شده و کمترین آسیب ناشی از نصب به آن تحمیل خواهد شد.
راهنمای انتخاب موتور ویبره مناسب:
همانطور که در توضیحات، موارد مختلفی در مورد موتور ویبره را بیان کردیم در این قسمت بطور خلاصه به جمع بندی انتخاب ویبراتور مناسب می پردازیم:
برای انتخاب ویبراتور ابتدا توجه کنید که به چه نیرو و فرکانسی در سیستم ارتعاشی نیاز دارید. در این مرحله لازم است تا پس از محاسبه موارد ذکر شده دقت کنید این فرکانس و نیرو موجب تشدید در سیستم نشود و همواره فرکانس طبیعی سیستم از فرکانس تنظیمی موتور بیشتر باشد.
مرحله بعدی انتخاب نوع موتور ویبره بر اساس منبع تغذیه می باشد. اگر محدودیت الکتریکی از جمله تامین برق یا احتمال آتشسوزی یا سایر موارد را ندارید موتور ویبرههای الکتریکی انتخاب مناسب تری هستند ولی گاهی به دلایل فنی یا ایمنی ممکن است مجبور به انتخاب موتور ویبره بادی باشید.
در مرحله بعدی با توجه به محل قرار گیری ویبراتور صنعتی، به امکان سرویس و نگهداری آن توجه کنید. برخی موتور ویبرهها که با تکنولوژی پیشرفتهتری ساخته شده اند گریس کاری مادام العمر داشته و از سرویسهای دورهای بی نیاز هستند.
امکان تنظیم وزنهها، شدت ضربه مورد نیاز، مقدار و نوع جریان الکتریکی و ولتاژ موتور ویبره و نهایتا نحوه اتصال آن با توجه به جهت ارتعاش مورد نیاز در انتخاب موتور ویبره مناسب موثر خواهند بود.
برند پیشرو در ویبراتور های صنعتی:
شرکت OLI ایتالیا یکی از شرکتهای پیشرو جهانی در عرصه فن آوری ارتعاش صنعتی است که به مشتریان خود در سراسر جهان ویبراتورهای صنعتی، ویبراتورهای الکتریکی، تثبیت کننده بتن، مدلهای فرکانس و طیف وسیعی از محصولات طراحی شده به منظور سازگاری با کاربردهای مختلف در وسیعترین طیف بخشهای صنعتی را در اختیار مشتریان خود قرار داره است.
این شرکت کیفیت دانش ایتالیایی را با یک استراتژی جهانی ترکیب کرده تا آن را به لطف مشارکت شبکه بین المللی زیر مجموعههای خود در پنج قاره به یکی از بازیگران اصلی این بخش در عرصه بین المللی تبدیل نماید.
(نمونه ای از موتور ویبره OLI)
موتور ویبره تولیدی توسط این شرکت دارای مزایای ویژه ای به شرح زیر هستند:
مزایای ویژه:
- گریس کاری مادام العمر و بدون نیاز به نگهداری (جهت کاربرد های خاص با واحد خدمات فنی تماس بگیرید.)
- محدوده گسترده نیروهای گریز از مرکز برای تمامی موارد استفاده و کاربردها
- ولتاژهای مختلف برای کاربردهای جهانی موجود میباشد.
تائیدیه:
- ATEX Ex II2 D and ETL – Class II – Division 2
انواع قابل انتخاب:
- 2، 4، 6 و 8 قطبی، 3 فاز
- 2 قطبی، تک فاز
- جریان مستقیم
تجهیزات جانبی:
- ابعاد استاندارد PTC از سایز 60 (در صورت درخواست برای سایزهای کوچکتر موجود میباشد.)
- روکش نیمه شفاف برای تنظیم سریع جرم – در صورت درخواست از سایز 60 موجود است.
- روکش استیل ضد زنگ در صورت درخواست از سایز 23 موجود است.
- رنگ آمیزی ضد خوردگی برای کاربردهای صنایع غذایی
- شفت بلند برای اتصال چند واحد با استفاده از کوپلینگهای مکانیکی
بازار ویبراتور های صنعتی در ایران:
در ایران برندهای مختلفی به تولید یا عرضه ویبراتور پرداختهاند که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم:
- موتور ویبره ایتالیایی (ایتال ویبره)
- ویبراتور OMB ایتالیا
- موتور ویبره Kem-P ترکیه
- ویبراتور صنعتی Avibro ترکیه
- میکرو ویبره
- موتور ویبره OLI ایتالیا
- ویبراتور venanzetti ایتالیا
- موتور ویبره های چینی با برند های مختلف
- موتور ویبره های ایرانی
قیمت موتور ویبره:
همانطور که اشاره شد در بازار برای خرید موتور ویبره برند های مختلفی وجود دارد که قیمت هر کدام بسته به نوع برند و کاربرد متفاوت است. جهت دریافت لیست قیمت، کاتالوگ و مشاوره قبل از خرید میتوانید از طریق فرم زیر یا صفحه استعلام قیمت و اگر نیاز به گفتگو و مشاوره تلفنی دارید با شماره تلفن ۰۳۱۳۲۰۰۴ تماس حاصل فرمایید.
عنوان | قیمت |
---|---|
قیمت ویبراتور صنعتی OLI | جهت دریافت لیست قیمت با شماره 32004-031 تماس بگیرید. |
لیست قیمت موتور ویبره KEMP | |
قیمت ویبراتور OMB |
نقد و بررسی در "ویبراتور صنعتی (موتور ویبره)"